Bloggportalen statistik

onsdag 2 mars 2016

Lemon curd och nybakat bröd

Hemgjord lemoncurd är supergott att ha på mackan. Helst nybakat bröd såklart.
Det går inte alls att jämföra med den lemoncurd man köper i butiken. Som dessutom innehåller en massa supekta ingredienser.

Så här enkelt gör man den:

Tvätta två citroner (helst kravmärkta, för att undvika de värsta gifterna på skalet)

Riv skalen


Pressa ur saften från båda citronerna

Vispa 3 ägg och 2 dl strösocker i en skål som tål värme

Tillsätt skalet och citronsaften och ställ bunken i en kastrull med kokande vatten

Vispa till krämen tjocknar. Med handvisp tar det minst 5 min. Jag brukar använda elvispen på lägsta hastigheten och det är betydligt smidigare.
Lyft upp skålen och rör ner 50-75 g smör. Låt svalna och häll i burkar.


Nybakt bröd med smör och lemoncurd och en kopp the. Godaste kvällsfikat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar