Lite trädgårdsinspo

Om fantasin och inspirationen tryter kan det vara upplyftande och inspirerande att besöka något ställe där man kan få lite idéer.
Vi har stött och blött och funderat hit och dit hur det ska se ut framför husets entré.
Vi är överens om att det inte ska vara något gräs längs med huset. Det blir grusväg från stora vägen ner mot magasinet precis som nu, men utökas med en liten grusplan där bilarna står parkerade och framför ena halvan av huset.
På andra halvan ska det vara en barrträdshörna och marktäckande växter. Det är just DET som är det stora problemet. Det behövs en rejäl kant runtom. Speciellt i nedre kanten eftersom det sluttar mycket ner mot gräset där. Vi har tittat på murstenar, naturstenar, kantblock och jag vet inte vad allt vi har kollat på. Till slut bestämde vi oss för byggtimmer. Alltså impregnerade stockar.

I helgen gjorde vi en liten utflykt till Villa Fraxinus i Nordingrå. Ligger bara 15km från oss.
Kan rekommendera detta ställe om man är trädgårdsintresserad! En underbar trädgård som ligger på ett litet berg i skogen med massor av växter! Växterna är planterade för att smälta in i omgivande natur på ett fint sätt. Små dammar och porlande vatten här och där och så ett café/restaurang där vi åt lunch.

Man blir ju såklart väldigt inspirerad till att fixa både det ena och det andra i sin egen trädgård! (vi som inte ens har någon än)
Men det bästa av allt med denna trädgårdsrunda var att vi fick en riktigt bra idé till den där kanten runt barrträdshörnan! Tur att vi inte hunnit köpa stockarna!


Någonting i den här stilen, men ett lite annat stuk på vårt. Det kommer att smälta in så fint i både hus och omgivning.Kommentarer