Godaste grönsakerna - egenodlat
Många har frågat vad jag gör av allt jag odlar. Äter såklart!! Numera går man förbi grönsaksdisken när man handlar på affären. Det är ju bara att gå ut i landet och hämta det man behöver. Nu äter vi mycket av grönsakerna istället för potatis och pasta. Istället skär vi bitar av lök, morot, gul - och rödbetor, lite grönkål och massor av squash och steker antingen i ugnen eller i stekpanna. Lite salt,peppar och färska örtkryddor. Passar till allt kött, fisk och fågel. Går givetvis att äta som det är också. I går gjorde jag en gratäng. Hackad rödlök i botten av en ugnsform. Fyllde på med bitar av rödbeta, gulbeta, morot och squash. Blandade grädde, salt,peppar, pressad vitlöksklyfta och riven Västerbottensost och hällde över. Gräddade i 200 grader tills grönsakerna var mjuka. På slutet la jag på några goda, kryddade korvar i bitar. Serveras med ett gott bröd. Fräscht, jättegott och himla enkelt! Det är så sanslöst gott med egenodlade grönsaker. Det går inte att