God fortsättning på det nya året!!

Januari. Vad nytt och fräscht det känns.Bort med det gamla året och in med det nya.
Ska man summera 2013 så hände det mycket för vår del.
Även jag slutade med mjölkproduktion (K slutade redan året innan) i början av året och blev en "vanlig Svensson" med regelbundna arbetstider, lediga helger och en skälig lön. 
Vi flyttade från gården och köpte oss ett gammalt hus som vi renoverat själva. Man kan säja att vi förändrat vårat liv totalt.
Speciellt denna julhelg märker vi hur fantastiskt vi har fått det. Vi har kunnat göra sånt vi aldrig haft en enda chans att uppleva förr. Att BÅDA kunnat vara lediga samtidigt.Sova länge på mornarna. Sittta uppe till sent på kvällarna. Åka iväg mitt på eftermiddagen precis när vi vill (ingen mjölkning att passa).
Inte behöva bekymra oss för trasiga saker och kor som ska kalva.
Sånt som vanligt folk bara tar som självklart har förr varit helt ouppnåreligt för oss.
Denna helg har vi varit lediga lika mycket som vi annars varit under ett helt år. Utan att behöva betala dyrt för det dessutom!
Ingen av oss saknar det "gamla livet" ett dugg! Jo, jag tycker fortfarande det är kul med KOR. Men jag vill inte leva det livet.

I dag var det två grader minus och strålande sol.Jag börjar äntligen känna mig bättre i förkylningen så vi tog en riktigt härlig långprommis upp till Sågmon vid Saltsjön.Där låg det t.o.m ett tunt snötäcke.
Många sommarstugor ligger det runt den stora sjön och vi gick en stig ut till en udde. Det var jättevackert i den bleka januarisolen!
Kommentarer

 1. Va skönt att höra och vad bra för er skull!!
  Jag har följt din blogg några år och har nästan gjort samma sak.. Slutade att mjölka i oktober, bygger nu om och till för dikor...för jag vill ha kor på gården. Livet känns avsevärt mycket enklare nu när man slipper mjölkningen, alla räkningar och allt jidder som man inte fått betalt för utan snarare betala för att hålla på.
  Men det är tragiskt, total avveckling på landsbygden, de flesta slutar helt med djuren..
  Vänligen
  Tomas

  SvaraRadera

Skicka en kommentar