Bloggportalen statistik

söndag 11 maj 2014

Det är sig likt...

Vi åkte båda till Åsäng igår eftermiddag. En kviga hade kalvat i skrapgången igår och han som mjölkade tog in henne i boxen med kalven. Men när jag skulle mjölka henne tyckte jag att hon inte verkade nykalvad. Visseligen var juvret rätt spänt men magen var ju som en ballong!Dessutom kom inte en droppe mjölk. Hm! 
Gick runt i lösdriften och tittade på de andra kvigorna som ska kalva och hittade där en som det droppade mjölk ur och med blod på svansen. Skit också! Jag hade mjölkat fel ko!
Den här kvigan var inte lika lätt att få in i mjölkgropen. Men med lite list fick jag på henne en grimma och då var det bara att leda in henne med ett rep! Som alltid, snäll att mjölka!.
 Ovana vid de nya traktorna och utfodringen och lite fix med alltmöjligt så var klockan ganska mycket när vi hungriga satte oss i bilen för hemfärd. Vad ser vi då? Jo ett gäng kor på lägdan framför huset!
SUCK! Det var sinkorna som ska vara på betet på andra sidan vägen.Varför och hur har dom smitit ut??
Dom hade fulla foderhäcken med ensilage så det kan ju inte vara för att dom saknade mat.
Men med hälp av en hink kraftfoder så gick dom snällt tillbaka.
Vi hittade även orsaken till rymningen. Grinden var öppen!  (den som körde dit ensilagebalen glömde väl stänga efter sig...;)


Tjohooo vad skoj att springa på ett nytt ställe!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar