Bloggportalen statistik

måndag 10 november 2014

Apropå julstängningen av BB i Sollefteå och Ö-vik...

Läste nyligen att BB i Sollefteå växelvis med Ö-vik ska stängas en månad i samband med jul-och nyårshelgen så personalen kan ta ledigt.
Mammorna som ska föda kan få ohimmelens långt att åka. Både Sollefteå och Ö-vik är stora kommuner till ytan. Det kan säkert bli över 20 mil att åka för vissa, och nu snackar vi inte om stora motorvägar utan närmast krokiga,smala och mörka landsvägar. Dessutom är det den månaden när snöstorm och ishalkan slår till som värst!
Jag har en lösning på problemet! ;) Låt Jordbruksverket ta över hela ruljansen!! Då blir det andra bullar!
Titt som tätt åtalas bönder för att de skickar någon dräktig ko till slakt. Detta är förbjudet enligt lagen! Att slakta en dräktig ko går däremot bra. Det är absolut inte fel på köttet.
Nej det är själva transporterandet som är olagligt. En dräktig ko får inte transporteras närmare än 28 dagar före slakt och efter att hon kalvat får hon inte transporteras tidigare än 21 dagar.
Varför? Därför att man tänker på kon! Det får inte vara minsta stress i samband med kalvning.
Jag tror inte att någon medvetet skickar sin dräktiga ko när man får en polisanmälan direkt.
Det händer för att man helt enkelt inte vet att hon är dräktig. Hon kan tex vara tjuvbetäckt av en tjur, eller så kan hon tom vara dräktighetsundersökt och man ändå missat att hon var dräktig.
Men det finns liksom inga ursäkter för sånt. Det blir pang bom åtal och i värsta fall fängelsestraff!
Ni hör ju!! Men dom stackars mammorna - dom får sitta och skumpa miltals och kanske måste föda i bilen! Inget omhuldande på BB är det heller. Dom skickas väl hem samma dag som förlossningen numera?
Lika bra Jordbruksverket tar över skolor, förskolor och äldrevård också. Tänk vad bra det skulle bli!
Helt plötsligt skulle det bli supernoga med hur stora ytorna är för varje barn är och att det finns tillräckligt många vuxna på varje barn. Att maten är  väl sammansatt..Att alla får vila tillräckligt och att bullret inte är för högt. De gamla skulle få komma ut i friska luften varje dag och aldrig behöva vara ensamma! Listan kan göras hur lång som helst om man jämför med lagar och regler som måste följas för djurhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar