Bloggportalen statistik

lördag 5 september 2015

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen. Hela familjen har varit på resande fot. Ovetande om varandras bokningar, så blev det samtidigt denna vecka.
Vi på Kreta, Paulina i Belgien och Fanny i Paris.

Vi avslutade sommaren 2015 på ett mycket härligt vis. Över trettio grader i luften och strax under trettio i havet och soool varje dag. Precis som jag vill ha det!
Vi bodde i orten Kato Stalos utanför Chania. Ett bra ställe. Lagom stort och en lång strand.
Vi skulle absolut velat stanna en vecka till. Hyra en bil och utforska ön. Det är ju trots allt utanför strandområdena upplevelserna finns! Att bara ta en promenad en bit från hotellen och restaurangerna ger en väldigt mycket tillbaka. Där ser man det "riktiga" Kreta. Små hus med trädgårdar, olivodlingar, druvor, höns som går och pickar, getter,lime och citronträd och mycket mycket mer.
En eftermiddag var vi till en liten vingård och tittade. Gick på en guidad tur och fick se presseriet och lagringslokalerna och fick berättat för oss om historien bakom gården. Grekland exporterar inte så mycket vin, men har många goda sorter och den här vingården hade fått ett pris för sitt vin.
Vi fick även provsmaka fem olika sorter de tillverkar. Vi köpte med oss några flaskor från deras butik. Vingården heter Manousakis Winery och vinet Nostos.
En annan sak jag tar till mig från medelhavsländerna är att doppa brödet i god olivolja och strö lite flingsalt på. Så mycket godare än smör.(sorry alla mjölkbönder ;( ,men vi använder mycket smör ändå :) ) Det fick hänga med olivolja i resväskan också. Producerad på Kreta.
Såklart som alltid när man varit ute och rest har man redan nästa resa på planering inne i huvudet.
Helst vill man ge sig av igen NUUU, men då blir dom nog inte så glada på jobbet. Inte plånboken heller för den delen...
Jag har fotat hundratals bilder under veckan och här kommer ett litet urval.

Mitt Grekland
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar