Bloggportalen statistik

onsdag 9 september 2015

Sekelskifteskök

Innan vi flyttade in i huset rev vi ut hela köket. Det var riktigt sunkigt och passade inte alls in i husets stil.
Jag glömmer aldrig när vi stod där på golvåsarna med tak och väggar bortrivna in till timmerstockarna.Dammet låg tätt i luften och vi hade öst gammalt sågspån i 20 stycken sopsäckar.
Just där och då kändes det fullständigt orimligt att man överhuvudtaget skulle kunna få ett fungerande kök av detta. Det tyckte nog alla andra också som kom förbi och tittade....
Men skam den som ger sig. Många kvälls-och helgtimmar senare kunde vi konstatera att det blev just som vi ville ha det.
Vi älskar vårt kök. Det är en fröjd att stå vid arbetsbänken och spisen framför fönstret och laga mat!
Man har utsikt mot gräsmattan på framsidan och kan följa årstidens växlingar. Just nu kan man springa ut till pallkragarna och hämta sallad, morötter,squash och annat till matlagningen.
Sånt är lyx!
Vi valde lådor istället för skåp. Det ger lättare överblick på sakerna. Sådant man använder ofta får stå framme på hyllor eller hänga på krokar.Ny el är dragen och det är utanpåliggande ledningar, som man hade förr.Strömbrytare och eluttag är svarta och sitter högre upp på väggen än vad som är brukligt nu. Sladdar till lamporna är utbytta till virade textilkablar (Byggfabriken)
Alla snickerier är målade med Ottossons linoljefärg. Golvet är obehandlat furu trägolv, från Klockestrandssågen, som vi såpaskurar och det blir bara vackrare allteftersom. Likaså locktaket som vi har vitmålat.

Så här var det...
Och så här blev det...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar