Bloggportalen statistik

tisdag 29 mars 2016

Gör om - gör rätt. Väldigt nöjd!

Vi har varken haft sängram eller huvudgavel till vår säng sedan vi flyttade hit.
Vi har en continentalsäng och i Åsäng hade vi en gammal dörr som gavel.
Den lämnade vi kvar till P och C för vi tänkte skaffa något annat i stället.

Nu har det inte blivit av att vi skaffat något eftersom hela sovrummet ska göras om och då vill man ju veta först vad som kommer att passa.
Först hade vi tänkt hitta en gammal soffa med hög stoppad rygg, som vi skulle lämna in och klä om i ett passande tyg. Har faktiskt sökt på Blocket mm hela vintern men inte hittat någon.

När vi nu bar ut sängarna såg vi de fula fläckarna som blivit på tapeten ovanför sängen. Precis där man sitter lutad när man fikar på säng.
Hur kommer då en sådan stoppad rygg att se ut om ett par år?

Vi började söka efter sängramar i annat material i stället. Men OJ vad mycket stoppade gavlar det finns! Det verkar ju vara värsta innegrejen nu! Det finns ju knappt något annat. Väldigt begränsat utbud i alla fall.

Plötsligt hittade jag en säng med två sängbord på blocket! Bruna,och snyggt gjorda! Köpte rubbet för en billig peng. Tyckte att den bruna färgen skulle duga ett tag.

Tills vi kom till Stockholm och var i en butik på "fina gatan". Där fanns en säng som var antikt målad, ja sängen VAR antik. Den hade en jättesnygg grön färg. Lindblomsgrön.
Jag såg för mitt inre öga hur vårt sängmöblemang skulle se ut med denna färg!
Det blev till att börja söka färg när vi kom hem. Hittade den perfekta hos Gysinge Byggnadsvård.
En MATT linoljefärg.

Har nu målat båda sängborden,.KOLLA vad fint det blev!!!


Före..Efter!1 kommentar: