Bloggportalen statistik

lördag 6 augusti 2016

Hemma igen!

Jag hade som sagt tänkt blogga från vår roadtrip runt Skåne. Lite tips om vad som finns att se och göra. Tyvärr gick det inget bra att få in några bilder från "paddan". Jag är inte så duktig på det tekniska tyvärr.

I stället får det bli några bloggar här hemifrån istället.

Vi har alltså åkt runt i Skåne under fyra dagar. Alldeles för lite för att hinna med så mycket man vill se. Vi var i Skåne ett par dagar för några år sedan också, men då under tidig vår och möttes av en snöstorm! Därför har vi pratat om att återvända under en snällare årstid.
245 mil stod tripmätaren på när vi kom hem. Det känns som det kommer att dröja innan det blir någon längre bilresa igen...

Dessa bilder är uppifrån Kopparhatten.212 m öh. I Söderåsens naturreservat.
Så vackert med dessa ädellövträd! Annorlunda vegetation än här hemma där vi har mest gran och björk.Från utsiktsplatsen stupade branten rakt ner i den långa ravinen 


En vanlig syn utefter vägarna just nu. De stora skördetröskorna!


En typiskt skånsk vägkant

Det odlas väldigt mycket grödor. Här morötter. 
De har inga diken efter vägarna heller. Sista fåran går jäms med vägkanten!
Hur nu detta är möjligt??


Kameran var såklart med hela tiden och är nu fullproppad med bilder. Mycket inspiration och ideer finns nu dokumenterade för eventuella egna projekt!

I dag har det utlovats regnskurar. Passar mig jättebra eftersom huset behöver en rejäl storstädning efter nästan två veckor på vift. Tvättmaskinen lär få gå ett par vändor också.

Ha en trevlig helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar