En toppenfredag!

Ledig fredag igen! Det är så lyxigt så det är inte klokt!

Det är verkligen jätteskönt att "bara" jobba heltid nu. Ja det är ju faktiskt så. Med timmarna jag gör hemma för Gårdens räkning blir det prick en normal heltid.

Jag har fortfarande en känsla av att det inte kan vara på riktigt.
Efter alla åren som mjölkbonde och allt vad det innebär, är man fortfarande inne i det livet på något vis.Trots att jag varit anställd i fyra år nu i vår.(Jag tycker det inte ens är lönt att förklara för den som inte är insatt vad det livet innebär, så det hoppar jag över.)
Ni som själva är / har varit vet ju precis...

Att som i dag ha en hel dag för sig själv och inte behöva passa någonting eller måsta rycka ut för att något oförutsett händer.
Att kunna städa i huset och pyssla på i godan ro. Ja det kan faktiskt vara roligt att städa! När man har TID och ORK! Inte hafsa runt med dammsugaren sent någon kväll när dammråttorna börjar anfalla, bara för att man jobbat ute från tiiidig morgon till seeen kväll. VARJE dag!
Att det är skillnad på vardag och helg! Bara en sån sak. Kunna ligga kvar i sängen så länge man vill och vara uppe så länge man vill.
Att kanske bara ha EN eller några få lediga dagar på hela året och då är man så rädd att allt ska gå i stöpet i allafall. Med djur kan allt hända. Den lediga dagen kanske inte blir av för att något djur blir sjukt eller någonting går sönder som gör att man måste ta hand om det istället.

Jag är så nöjd med min lediga dag och saken blir inte sämre över att det kommer en helg nu!
Det bästa av allt är att det inte kostar någonting att vara ledig heller!
Ingenting alls jag tar som självklart. Under alla år har ledighet betytt ett stort hål i ekonomin.
Man måste ju ha någon som jobbar i stället. ALLA dagar hela året!

Men nu är det min tur! Äntligen! Jag tänker njuta av alla mina dagar och vill verkligen inte jobba mer än såhär! Snarare ännu mindre.
Nu vill jag ta igen all tid för min egen skull.

Men jag vill verkligen inte ha bondetiden ogjord. På de åren lärde jag mig massor!! Om allt möjligt.
Saker jag kan nu skulle jag inteha kunnat om jag inte haft en mjölkgård. Man lärde sig någonting nytt varje dag och jag kan sakna att man inte lär sig saker på samma vis nu.
Då lärde man sig för att man helt enkelt var tvungen att lära sig. Det funkade inte annars.

Nog om detta!

Det har blivit städning, löptur med Kajsa hunden och inhandling av helgblommor.

Hoppas ni också får en trevlig fredagskväll!!


Kommentarer