Odla färska ärtskott



I väntan på att den riktiga odlingssäsongen ska börja kan man starta upp lite smått hemma i köket.

Odla ärtskott är det enklaste som finns!
Häll vanlig blomjord i en skål, kruka eller det kärl du tycker passar.
(anpassa storleken efter hur många ni är i hushållet.)
Strössla ut gula, torkade ärtor som du köper i livsmedelsaffären.
Täck med ca 1 cm jord.
Vattna och håll jorden fuktig. Jag brukar lägga på en gladpack tills de gror.

Efter ca två veckor är de färdiga!
Klipp av efter behov.
Gott i sallad, på mackan i smootie osv.

Man kan klippa ca 2-3 gånger. Sedan måste man så nya.
Jag brukar så en ny skål efter ca 2- 3 veckor så har man alltid skott att skörda.

Gott, nyttigt och giftfritt. Mer närodlat än så här kan man inte komma!

Testa vettja!!


Kommentarer