Lättlagad kycklingssoppa


I bland tryter fantasin fullständigt när det kommer till vardagsmat.
Vi vill ju äta gott och nyttigt med bra råvaror även när det är vardag.
Vi lägger ganska mycket tid, pengar och omsorg på det.
K gillar att laga mat mer än vad jag gör.
Handla också.

Men i dag var det jag som hade hand om middagen.
Tänkte göra något av två halvfrusna kycklingfileér.
Varför inte en kycklingssoppa! Något jag aldrig tidigare har tillagat faktiskt.

Superenkelt och jättegott blev det!


Här kommer receptet:

Skär kycklingfileérna ( svensk kyckling såklart!) i små bitar och fräs dom i smör. Rör ner 1,5 msk vetemjöl och 1 msk tomatpuré.
Häll på 5 dl vatten och 1 msk kycklingfond och 0,75 dl risoni (annan pasta eller ris går säkert också bra) Tillsätt 1 dl grädde. RIKTIG. Ingen låtsasgrädde...som typ matgrädde eller någon annan suspekt sort)
Salta och peppra. Koka 10-15 min.
Klipp över persilja eller något annan grön krydda ni har hemma.
Men det är ju inte alltid att det finns färskt grönt hemma och då går det exakt precis lika bra ändå!

Ät och njut med ett gott bröd!

Vi åt ett nybakat bröd med fetaost och oliver i från Skogshilda.
Satt som en smäck till soppan!






Kommentarer