Jordkällare - bästa förvaringen för rotfrukter

När vi köpte det här huset visste vi inte att det fanns en jordkällare här.
Snacka om överraskning när snön smälte och vi hittade den!
Tyvärr var stenarna lite sneda och vinda och så rann det in smältvatten.
Men nu äntligen är den fixad.
Stenarna är lagda på plats och inget vatten kommer att rinna rinna in.
En ny dörr och gjutet på marken framför har det också blivit.






Vilken rikedom att äga en jordkällare!
Skulle inte vilja byta bort den för "allt smör i småland"!
Det har ju varit just det här med vinterförvaringen av rotfrukterna som har bromsat att odla för mycket.
Man har odlat under säsong bara. Vad gör man med alla morötter när tjälen kommer liksom?





Rotfrukter lagras bäst i sand.
Lite sand som blev kvar efter gjutningen och en liten låda av pallkragar får funka för de få morötter och palsternackor som är kvar.

Nu är det bara att sätta igång att planera för större odlingar! Kuuul!

Sen kan ju fantasin få skena iväg lite också.
Tänk vad läckert att göra en vinkällare här!
Goda viner från golv till tak och kanske ett bord mitt i där man kan sitta i facklornas sken och mysa!

Det vore väl nåt!!




Kommentarer