"Bra att ha saker "på vandringen



Innehåller reklamlänkar för Outdoorexperten



Semestern har ju kunnat få börja med bättre väder. Regn och blåst. Det känns nästan som om sommaren är slut...
Men nästan hela juli är ju kvar så vi hoppas att det vänder till sommarväder snart.
Vi planerar att gå den andra etappen av Världsarvsleden snart. Jag ska plocka bort stygnen på knät på onsdag så förhoppningsvis kanske vi kan ge oss i väg till helgen.

Har spanat in några fina saker på nätet i dag.
Några tips från mig till er!

Önskar mig en vit ULLTRÖJA . Denna är stickad av återvunnen ull. Tänk vad skönt att ta på sig svala sommarkvällar, eller efter ett kvällsdopp!

Ett måste, måste när man vandrar långt är självklart ett par bra skor, men minst lika viktigt är strumporna! Ull ska det vara och det får gärna vara lite inblandning av polyamid så blir dom slitstarkare. Jag har ALLTID ullstrumpor och har faktiskt aldrig fått en blåsa trots att det varit varmt och sträckan nästan tre mil.
Bra strumpor HÄR

TROSOR! Det är ett kapitel för sig tycker jag. Hur svårt är det inte att hitta trosor som sitter perfekt? Som inte halkar upp, skär in eller blir sladdriga i tvätten.
Jag har köpt hur många olika som helst. Både billiga och dyra i alla möjliga modeller. Men än har jag inte hittat de perfekta. Jag tror jag ska testa dessa trosor med ben.

Vätskebälten är också lite klurigt. Det bästa är förstås en "vätskeryggsäck" men då kan man inte ha en annan ryggsäck samtidigt. Jag kör med vätskebälte med fyra små flaskor. Sitter bäst och duger bra vid normal löpning och värme. Men ska man springa eller gå långt vill man ha mer vatten med sig. Kanske DENNA skulle vara nåt?

En SNABBTORKANDE HANDDUK är inte dumt att ha nedstoppad i ryggsäcken ifall man vill stanna och bada efter vandringsleden. En vanlig handduk blir tung när den är blöt och känns inte rolig att torka sig med om det blir ett dopp till.

Nu ska jag ge mig i väg ut och fortsätta rensa ogräs i trädgårdslandet. Det är ju lite att rensa om man säger så.
Men med en sommarpratare i öronen går det som hejsan!

Kommentarer