Inlägg

Visar inlägg från mars, 2014

Weekend

Bild
Efter en hektisk vecka satte vi oss på tåget kl 5 i morse och åkte till Uppsala. Det var så längesen vi var i väg någonstans så det känns jätteroligt att vara här. Kan nämna att det är min första betalda semesterdag på tolv år! Bättre vårväder kan man inte önska sig! Sol från en klarblå himmel och varmt och skönt. Folk sitter ute precis överallt där det går att sitta. I dag har vi strosat runt i affärer. Fikat flera gånger och ätit lunch på saluhallen. Nu vilar vi en stund på rummet för att sen bege oss ut och äta en god middag. Hemma i huset har vi Fanny och Emil som hund och kattvakter ;)        

Träning på gym

Bild
I dag har jag varit på gymmet med mina barn och tränat .

Vilken dag!

Bild
Äntligen!!! Ett tag trodde jag verkligen att det ALDRIG mer kommer att bli varmt och soligt mera. Det verkade helt osannolikt att solen skulle kunna värma från en klarblå himmel. Men idag så! Har suttit ute vid väggen med näsan mot solen. Paulina kom också hit en stund för att träffa Fanny som kommit hem från Tanzania. Vi tog fram grillen och grillade korv till lunch. Tänk vad allt blir lättsammare när det blir ljusare och varmare ute. Man blir mycket piggare också! Nu hoppas vi på MÅNGA fina dagar framöver!

Aprilväder i mars

Bild
I går var det riktigt snöbus. Riktigt slibbigt och spårigt efter vägen, men jag hade tur och hamnade bakom plogbilen och fick en alldeles nyplogad väg att åka på. Men på våren svänger det fort. I dag är vägarna bara igen och jag har plockat tussilago i dikeskanten!

Målning i kväll

Bild
Det har varit bokföring och en massa andra "måste göra" så det har inte funnits mycket tid till något annat. Men i kväll har jag öppnat färgburkarna! För att slippa ett fruktansvärt pyssel med att få upp tapeter bakom hyllan (och ännu mer pyssel att plocka ner den) så målar jag istället. Just där blir det med vanlig väggfärg eftersom jag hade kvar en slatt i en gammal burk. Men allt trä runtomkring målas med linoljefärg. Ännu mer förvandling av rummet! 

Mera vårtecken

Bild
En halv kilometer från vårt hus ligger en liten sjö.Jag vet inte om den ens har något namn. Där huserar nu ett gäng sångsvanar.

Tapetsering

Bild
Dagen ägnas åt tapetsering.  Tapeten heter Axmarby och kommer från Duros gammalsvenska serie. Den passar perfekt till det här rummet! Rummet har två stora fönster mot söder så det är väldigt ljust. Med denna tapeter blir det ett riktigt "somrigt" rum. Det är roligt att sätta upp tapeter. Man ser hur rummet ändrar karaktär efter varje våd man sätter upp. När det är färdigt har man ett helt nytt rum!

Amaryllis

Bild
Jag har en limegrön amaryllis som blommar ungefär en gång om året. Tidpunkten kan vara olika. Men aldrig vid jultid! Det är ingen lök som jag sköter på "amaryllis vis", med att ställa mörkt och svalt och gödsla när den har blommat osv. Jag låter bara krukan stå kvar i fönstret och vattnar som en vanlig krukväxt. Jag har haft den i flera år och nu blommar den igen! När jag fyllde år i början av december fick jag en vit amaryllislök som blommade lagom till jul. Alldeles nyligen kom det en stängel till så nu blommar den igen! Jag har aldrig varit med om att en amaryllis blommar med över två månaders mellanrum.

Rum med utsikt!

Bild
                                  Innan K började röja bort all sly nedanför huset såg det ut såhär                                                  Numera har vi den här utsikten från köksfönstret! 

Tulpaner

Bild
Visst är det något visst med tulpaner? När man kan börja köpa hem tulpaner strax efter jul fär man en föraning om våren! Även om det är kallt och snön yr runt knutarna. En bukett tulpaner är alltid fin oavsett om blommorna är i samma färg eller om de blandas hejvilt i många olika färger.

Såpskurat trägolv

Bild
Det bästa i vårt hus tycker jag är de nylagda trägolven. Tack och lov att vi bestämde oss för att den enda behandlingen skulle vara att såpskura. Det är STOR skillnad mot ett lackat golv. Då blir det "dött" och kallt. Jag går jämt barfota inomhus och det känns lent som en persika att gå på!

Tapetsering nr 1

Bild
Har spacklat alla spikhål och de var MÅNGA! För att få det riktigt slätt och fint sätter jag upp en Cover up. Det är som en lite tjockare tapet som man limmar upp först innan man tapetserar. Vi använde sådan inne i rummen också och det blev så slätt och fint att tapetsera sen. I går kväll körde vi på och fick upp den klart. K limmade på väggen och jag satte upp våderna. Dom är 1 m breda så det gick ju fort! I kväll ids jag inte göra någonting alls därinne. Men varför skynda? Har ju all tid i världen... Det måste bli några timmar på kontoret istället. DET däremot är tidspressat. Januari ska vara bokförd och klar tills nästa onsdag.

Första vårtecknet!

Pärlugglan sitter och hoar nere vid träsket på kvällarna! Ni som inte vet hur dom ser ut eller låter kan klicka på denna länk: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3275&artikel=2776387&playaudio=1448236

Skidtur

Bild
I dag gjorde jag en skidtur i Vibyggerå. Upp till Nylands fäbodar där dom har försäljning av fika på helgerna i mars. Det sitter gott med en varmkorv och en kopp kaffe efter en ca 5 km skidtur. På tillbakavägen är det lätt eftersom det är mycket utförslöpor. Skapligt med snö är det där! Efter en dusch och mera fika drog jag i gång i renoveringsrummet. Började att plocka bort alla saker och slipa fönsterbrädor och foder. Tänker inte spackla de breda sprickorna. Det kommer ändå bara att spricka så småningom. Tycker inte det gör ett dugg att det är lite glipor på ett gammalt fönster. Det är massor av spikhål även här! Spikat storspik överallt på de fina allmogelisterna!Man undrar ju varför?

Lördagsutflykt

Bild
I dag var jag och Paulina till Sollefteå och gjorde ett besök på  www.norrfrid.se . Ett stort gammalt renoverat hus med en gårdsbutik, café och B&B. I butiken finns otroligt mycket fina saker! Dessutom upptäckte jag att man kan man köpa Ottossons linoljefärg där! Så bra! Då är det bara att åka dit och handla när man behöver köpa färg. Annars brukar jag beställa och det tar ju ett par dagar innan man får den och det kostar ju en hel del i frakt också.  Tyvärr var cafét stängt pga ett bokat bröllop, men då åkte vi in till stan istället och tog en fika på café Petter.                     Jag köpte fina äggkoppar i glas och en trådkorg med lerkruka i. Den kommer jag att hänga                       upp i köksfönstret.