Inlägg

Visar inlägg från maj, 2015

Grillkväll

Bild
I går kväll var vi på Gårdsbutiken i Nordingrå på grillkväll med LRF lokalavdelning. Trevligt sällskap, god mat och frågesport.

Kosläpp!

Bild
Dåligt med inlägg här, men det har varit fullt upp från morgon till kväll. I gårkväll sprang jag orientering. Jag och Fanny sprang tillsammans och det gick riktigt bra! Kul att pricka rätt på alla kontroller direkt trots att det nästan bara var kompassen som gällde. I eftermiddag har jag varit på Åsäng Mjölkgård. Där var det full förberedelse inför kosläppet i kväll. Jag behövde inte jobba idag utan var barnvakt till Pontus! Vi gick en prommis med vagnen och så titta på kosläppet såklart! Det blev en SEN middag och nu blir det lite kontorsjobb innan sängen kallar. Vackraste promenadrundan Glada kor Ännu gladare koägare

Redan söndagkväll

Bild
Som vanligt flög helgen förbi i racerfart. Gårdagen tillbringade jag i Åsäng. Satte upp ett stängsel i sinkohagen och började röja sly under tråden. Det blev inte som jag hade tänkt för röjsågen var jätteslö! Nästan så jag misstänker att det var något annat fel än att själva klingan var dåligt slipad. I stället slog jag bort alla rosenhallon framför deras hus (så de kan se ut..) De kvistarna är ju lätta att få bort även med en slö klinga. Jag brukar aldrig ha tålamod att se en hel melodifestival. Det är sååå sega och tråkiga låtar för det mesta. Men igår tittade jag och tur var det för det blev ju riktigt rafflande och en svensk seger! I dag släppte dom ut sinkorna på bete. Dom damerna var inte på så stort sprallhumör.Men några små skutt blev det . Oftast är det samma kor som går sin på sommaren. Jaha, nu är vi här igen tycks de tänka.

Redan onsdagkväll

Bild
Så har veckan rusat iväg och det är onsdagkväll. Något bloggande har det inte funnits tid till alls. Kvällsmöte och så  hemligt uppdrag på jobbet på kvällarna. Ännu ett möte i morgonkväll och sen är det fredag igen! Någon vårvärme är det inte tal om. Kyligt i luften och så regnar det titt som tätt. Inget målarväder med andra ord. Gick en prommis i eftermiddag och upptäckte att liljekonvaljerna är på g. Några dagars värme nu så kommer dom att slå ut.

Skönt att slippa vårbruk

Bild
Vi har jobbat som dårar den här tiden på året. Förr om åren. Det har varit orimligt långa arbetsdagar och allt ska göras samtidigt. Bråttom att plöja, harva, köra skit, så och välta. Och plocka sten! Samtidigt med detta ska alla stängsel upp/ses över. Ungdjur och kor ska ut på bete. Såklart skulle ju djuren ha sin dagligs skötsel också. Mjölkning morgon och kväll mm Man hann liksom aldrig göra så mycket ANNAT. Men nu njuter vi verkligen av att kunna göra just andra saker. Saker åt sig själv. I helgen har jag sått lite i trädgårdslandet, gått långa promenader, suttit ute i solen och fikat,skurat altangolvet, K har fixat med båten och så har jag målat brädor som ska upp på huset. Vi har fullt upp ändå, men inga MÅSTEN och skynda, skynda. Det är så ofantligt skönt! Helst skulle jag vilja vara helt ledig från jobbet några veckor NU och bara njuta. Det känns som man har gjort rätt för det på något vis. Men den som väntar på något gott... Till sommaren har jag flera veckors semeste

Skrapa,skrapa,skrapa

Bild
Nu har jag äntligen fått kväll efter en lång, intensiv dag. Vi hade hyrt en skylift idag och redan i morse var vi ute och skrapade på husväggen. I värsta stormen! Det har blåst precis hela dan! När vi var färdiga med skrapandet blev det tvättning av samma vägg. Då blåste det om möjligt ännu värre! Kallare vind var det också. Molnen började dra ihop sig från alla håll och vi ville verkligen bli färdiga innan regnet skulle börja vräka ner. Fanny lagade middag, så det var härligt att ta en dusch och sätta sig vid dukat bord när det var klart. Paulina och Pontus kom på besök. Charlie ville inte slita sig från hockeyn på TV.n och Paulina är lika ointresserad av hockey som vi övriga i familjen (det är visst VM...) Sen var det bara att pallra sig till kontoret och göra lite jobb för gårdens räkning och K begav sig till Ö-vik för att lämna tillbaka skyliften. I 30 kilometersfart... Men nu tänker jag ta mig till sängen och läsa lite innan jag stänger ögonen. Tänkte ta en semesterdag i mo

Veckans bästa stund

Bild
Min bästa stund på hela veckan är onsdageftermiddag. Då kommer jag hem vid halv tre. Brygger genast en kopp kaffe och sätter mig i ett tyst hus med en tidning. Såå ljuvligt. Är det fint väder sitter jag ute. Sen har jag tankat energi till att börja göra något. I dag har jag fixat i pallkragarna. Har fått tag i några fönster som jag lagt dit för att få jorden varm lite snabbare. Förr, när jag odlade som mest brukade jag så trädgårdslandet den 15 maj. Oavsett. Tanken är att så nu i helgen. Men måste införskaffa mer jord först.

Nu är det klart!

Bild
Kommer ni i håg att jag kapade över hundra spontade brädor i lika stora bitar och målade dom grå? Skulle ju tala om vad dom skulle vara till när allt var klart. Så väldigt spännande är det tyvärr inte... Det blev en "vägg"under altanen för att dölja plintarna. Inte så snyggt med orange pelare precis. Nu ska det bara kapas rakt längst ner och måla ändträt.

Välförtjänt soffhäng

Bild
Jag har känt mig frusen och trött hela dan. Hade verkligen ingen lust att springa orientering i kväll. Men Fanny ville åka och då kände jag att jag inte kunde fega ur. Nu ångar jag inte alls att jag tog mig i kragen och for. Har sprungit över en timme i regnvåt skog. Genom hyggen, banat genom tät skog, över dyngsura myrar, uppför steniga backar och så sprungit fort på knaggliga stigar. Skorna  var tunga av vatten och kläderna dyngsura. Jag är inte så bra på själva orienterandet. Gör ganska många missar på kartan, och kan inte alls mäta mig med alla andra duktiga orienterare.Men det är grym träning! Det känns så bra att komma hem och ta en varm dusch och en kopp te nersjunken i soffan. Har nu kollat på dottern och mågen (och korna!) på Unga Bönder. Lite tråkigt att det var sista avsnittet. Det fanns så mycket mer filmat.Vi får hoppas att det blir en uppföljning! ;) Nu kallar sängen. Natti natti!