Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2015

Slutspurt på sommaren

Bild
Det har blivit glest mellan inläggen här ett tag. Jag har haft fullt upp med jobb och har stökat undan en massa"måstegöra" som samlat ihop sig under semestern. Trodde att det skulle försvinna av sig självt, men sån tur hade jag inte. Ha,ha. Ett fönsterpar i sovrummet är nu färdigfixade. Nu är det bara ett kvar på hela huset! Det tar jag till våren. Det sitter i sovrummet och det börjar bli för kallt för att bara ha en skiva för. Vem vet hur länge jag håller på tills det är klart... Det känns oerhört skönt att ha renoverat ALLA fönster på huset! 27 stycken med tre glasrutor gånger två eftersom det är dubbla. Plus 18 stycken enkla fönster med dubbla rutor (småfönstren uppe) Man borde ha räknat timmarna. Många timmar är det....och många pengar sparade! Har tagit bort gammalt kitt. Slipat bort färg. Oljat/grundmålat. Kittat nytt och målat två varv med äkta linoljefärg. Men nu är det färdigrenoverat fönster för min del för lååång tid framåt! Vi avslutade sommaren (antar

Löpning i värme. I love it !

Bild
Jag tycker om att springa.Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Men tyvärr blir det väldigt oregelbundet numera. I bland får jag ett ryck och springer ganska regelbundet ett tag, men så faller det och kan gå flera månader innan nästa gång. Mitt absoluta favorit löparväder är varma dagar. Rikigt varma dagar. Då går det så lätt så lätt att springa. I går eftermiddag när det var 23 grader i skuggan drog jag på mig springskorna och gav mig ut på en runda. Är ganska ringrostig och otränad för tillfället, men attans vad lätt det gick! Stekande hett uppför lååånga asjobbiga backen i Grössjö och jag kom ända upp utan att gå. Och sen...det bästa av allt med löpning i varmt väder. Bad i sjön efteråt. Jag passerar ju badhälla på tillbakavägen och med bikini under löparkläderna var det bara att hoppa i. Det var riktigt skönt i vattnet! Termometern var borta, men jag tippar på 21-22 grader! Simmade fram och tillbaka, fram och tillbaka. Läääänge. Alldeles ensam på stranden var jag. Sen

Storön, Höga Kusten

Bild
Vilken underbar dag vi hade igår! Den absolut bästa i sommar. Vi åkte ut till storön. Fanny, Paulina och Pontus var också med. Vilken ö! Detta är helt klart mitt smultronställe nummer ett! Hela ön är naturreservat och det finns stigar att gå och kolla lite av varje. Bla den avsnörda havsviken som blivit en insjö. Här låg ett fiskeläge fram till mitten av 1800-talet. Sen gjorde landhöjningen att det inte längre gick att komma in i inloppet. Nu ligger där en massa stenar och det går inte att fatta att det en gång gick in båtar där. Jag fotade massor och har hur många bilder som helst jag vill visa, men här kommer ett urval.

NU är sommaren här!

Bild
Som jag har väntat! Just precis såhär ska det vá! Sådan tur att jag var hemma från jobbet halv tre. Drog genast på mig bikinin och la mig på solsängen ute på altanen som badade av sol. K kom hem strax efter. En gin&tonic och läsa en Damernas Värld med flärd och mode. Slumra lite lätt i solen. Sen en cykeltur till badhälla och sommarens FÖRSTA dopp och simtur. NU är det sommar på RIKTIGT! Det var faktiskt riktigt skapligt i vattnet. Gissar på + 20 grader. Sen blev det grillning till middag och altansittning till solnedgången.Solen kryper nu ner bakom Rammeldalsberget redan halv nio. Nu har vi två lediga dagar framför oss. Förhoppningsvis lika soliga och varma som idag. Sommar för mig är att simma i spegelblankt vatten i kvällssolen!

Skuleberget i dag

Bild
Krister och Fanny gick klätterleden upp på Skuleberget idag. Jag är höjdrädd och vet inte om jag pallar att hänga utmed en bergvägg utan att få panik. Därför valde jag att gå stigen upp i stället. Det är ganska krävande det med. Med stenar,trappor och stegar. Usikten är enorm! Längst bort kan man se Ulvön. Långt där nere går E4:an Fannys sista steg uppför berget Hit, nästan uppe vid toppen har en gång havet nått. Inlandsisen pressande ner bergen och sen har det sakta höjts. Ca 1 cm om året och det gör det fortfarande. Jag blir ändå lite brydd över att det står sådär. Dalsberget då? Det är ju faktiskt HÖGRE än Skuleberget. 333 möh. Är inte DET högre kustlinje då? Är det någon av er bloggläsare som vet nåt om detta?

Skuleskogen

Bild
I går hade vi en mulen, men varm dag. Perfekt för en vandring! Vi gick en tolv kilometers tur i Skuleskogens nationalpark. Vi utgick från entré väst. Varierad vandring genom gammelskog, myrmarker, förbi små svarta skogstjärnar och kala hällmarker tills vi kom fram uppe på ett berg. Där hade vi en underbar utsikt ut över havet.Nedanför oss låg en djup ravin och på den andra sidan reste sig Slåttdalsberget. Vi gick bara en liten del av alla de stigar som finns i området. Slåttdalsskrevan ligger ju också här, men dit har jag varit många gånger så den hoppade vi över denna gång. Kameran var såklart med och det blev mycket fotat. Här kommer ett urval:

Halvsemester

Bild
I går ringde väckarklockan tidigt, tidigt igen. Slut på semestern - på mitt ena jobb. Lyxigt nog kan jag styra mina dagar där den här veckan, så jag försöker pricka in de sämsta dagarna. Gjorde en heldag i går och idag är jag ledig. I morgon ska det visst regna så då försöker jag beta av så många timmar som möjligt inne på kontoret. Idag ska vi fira vår Fanny som fyller 20 år!! Inte klokt vad tiden går! Tyckte nyss hon var en "lillunge". Men först blir det lite städning och fönstermålning. Kanske en tur till blåbärsskogen också? Ha en fortsatt bra dag! Äntligen har doftrankan fått bre ut sina rötter i en större kruka. Som den har längtat...

Gamla skolan i Träsk

Bild
Jag tänkte att jag ska visa bilder här från byn. Men det kommer lite eftersom. Jag börjar med att visa gamla skolan. Den ligger längst upp i byn. Helt förfallen och invuxen i sly. Jag vet inte hur länge sedan det var den lades ner, men av döma av bilderna var det ett tag sedan... Det är så tråkigt att så många gamla vackra hus bara står och förfaller.