Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2014

Trevlig Allhelgona

Bild
  Tittar in här för att önska er en trevlig Allhelgonahelg. Själv har jag precis "gjort helg" efter en rätt hektiskt vecka. När jag kom hem i eftermiddag städade jag hela huset och bytte på sängarna. Sen kittade jag och målade två fönster som var kvar. Klantade till det häromdan och spräckte två rutor, så jag har måst beställt nya. Men nu så är det klart! Nu ska det bli härligt att sätta sig vid bordet och äta en god middag som K håller på att laga till!

Gardiner

Bild
Vi har inte haft några gardiner i rummen eftersom det är så läckert att se himlen och solnedgångarna. Men nu inför vintern skulle det vara fint att ha något för fönstren. Det är ju ändå mörkt jämt när man är hemma. Det passar bäst med hissgardiner, MEN ena fönstret är 160 cm brett och utbudet är inte stort med den bredden. Det finns ju firmor som syr upp måttbetällt ,men det kostar massor och jag tycker det inte är värt för en gardin! Men så hittade jag tyg.se och där finns massor av tyger på 280 cm bredd! Beställde hem några tygprover av de tyger jag gillade bäst och det var inte lätt att välja. Provet är ju bara 8*8 cm så det var inte lätt att föreställa sig hur en hel gardin skulle se ut. Men till sist var vi eniga vilket vi skulle ha och idag kom tyget. Det kommer att bli perfekt! Samma tyg i båda fönstren blir det. Nu ska jag bara klura ut hur man syr en hissgardin. Det kommer att bli en prövning eftersom symaskinen och jag inte är några bra kompisar...

Kvällsrelax ute på altanen

Bild
När jag kom hem i eftermiddag var jag bara tvungen att stanna ute! Det var mörkt och alldeles ljummen luft. Femton grader plus! Jag och Ella gick till badhälla. Hon badade såklart. Så härligt att stå i mörkret ute på bryggan och se lamporna lysa på andra sidan stranden och vinden var alldeles varm! När jag kom hem satte jag mig ute på altanen inlindad i en filt och en ljuslykta vid fötterna. Så avslappnande att sitta där och lyssna på bruset från ån och vindens sus i träden. Inte ett dugg kallt. Hoppas att det kan få vara såhär skönt åtminstone ett par dagar till.   BADHÄLLA BY NIGHT

Nu går vi in i vintertiden

Bild
Nu kommer det att märkas att det blir mörkt mycket tidigare på eftermiddagarna. Usch så trist! Det känns som att det är kväll redan när man kommer hem från jobbet. Det har varit uppehåll från allt regnande idag. Till och med visade sig blåa himmelen också! Riktigt skönt och tio plusgrader. Jag har varit ute och gjort lite höstfint. Tyckte det var för blött för att kratta löv, men jag tog upp resten av morötterna i pallkragen. Skulle ju visa er bilder från hallen men ni får vänta lite till. Jag ska måla vitt runt fönstren också. Det ser lite tokigt ut med vita fönsterbågar och omålade karmar och fönsterbräda.

Annorlunda arbetsdag

I dag efter lunch fick jag åka ut på ett lite annorlunda uppdrag! Börja ställa iordning inför en tapetsering i en villa. Slipa tapetskarvar, ta bort tavelkrokar och spackla hål Kul med lite omväxling och timmarna flög iväg! Det blev ju lite paus med tapetseringen i hallen härhemma eftersom jag blev sjuk, men i gårkväll och i eftermiddag tapetserade jag klart! Det blev så fint! Tyvärr glömde jag mobilsladden på jobbet så jag kan inte föra över några bilder hit. Ska hämta den i helgen så ska ni få se hur det blev.

Helt utslagen

Bild
Här ligger jag. Dunderförkyld och febrig. Insvept i stora mjuka ullfiltar. Hemvävda av växtfärgat garn (inte av mig) Dricker varmt honungsvatten för att kurera min onda hals. Ute är det grått, blött och kallt. Små,små snöflingor flimrar ner. Tror jag ska sova en stund igen....      

Helg

Bild
Det har varit tunt med inlägg här nu ett tag, men jag har inte haft någonting att blogga om. Bara vanliga vardagsdagar med jobb och annat. I gårkväll var vi på jobbet ut och åt. En trevlig kväll! Nu sitter jag här i ett nystädat hus och har tänt ljus lite varstans i rummen. Just hemkommen från en långpromenad med Ella. Det var riktigt skönt ute. Idag har vi varit och skaffat grejor till att tapetsera uppe i hallen. Det är timmerväggar på långsidorna och där kommer att ha timret synligt i fortsättningen också. På kortsidorna (ytterväggarna) ska det upp tapeter. Saken är den att tapeten har vi haft liggande här sen förra hösten... Orken och inspirationen tog slut då. I morgon är jag redo att dra igång på ena väggen. Nu blir det matlagning och en lugn hemmakväll. Trevlig helg!    

Mina pallar blev som nya

Bild
Förra sommaren fyndade jag två gamla pallar på loppis. Femtio kronor för båda två. Tyget var blekt och lite trasigt så jag har haft ett fårskinn liggande över dem. I lördags hittade jag ett tyg som jag fastnade för direkt. Så fint det skulle passa på pallarna! I en grisblink var det gjort att byta tyg! FÖRE   EFTER

En söndag med lite av varje

Bild
Jag gillar såna här dagar. Ingenting planerat utan man kan dona på hemma med lite av varje. Vår båt kom till Ullånger på lastbil i fredags, så K har dragit den till Fällsvik där den fick komma under tak. Tråkigt att det måste vara en hel vinter innan vi kan få sjösätta den. (det är ALLTID tråkigt med vinter oavsett...) Jag stannade hemma och satte igång med två nerplockade fönster. Nu är det småfönster på övervåningen som får sig en makeover. Jag satte upp gardiner i de stora fönstren i"skrot/målarrummet". Hittade vita längder för 29 kr paret. De duger gott däruppe. En riktig härlig långpromenad med Ella blev det också. Vi traskade iväg ända bort till Sällsjön, ovanför Grössjö. Ella har inte fått röra sig så mycket den här veckan så hon hade extra mycket spring i benen. En sak vi handlade i går var en ny matta till matrummet. Vi har haft två smala trasmattor under bordet sen vi flyttade in. Inte så praktiskt och snyggt. Det blev ett lyft åt rummet med den nya mattan!

Fotogenlampor

Bild
Förra husägaren lämnade kvar lite grejor i magasinet. Bla dessa fina fotogenlampor! Jag har dammat av dom och tagit in dom i huset. Det blev riktigt snyggt att ställa alla tillsammans i fönstret. Det är fint sken i dom och vi brukar ställa några på matbordet när vi äter på helgerna.

Soffkväll

Bild
När vi kom hem i eftermiddag skyndade vi oss att sätta upp fönstren jag har färdigmålat. Det var i grevens tid. En liten stund senare började regnet ösa ner och värre ska det visst bli. Om det blir storm är det inte så smart att bara ha masonite fastspikade. Tyvärr har jag inte hunnit med att skrapa bort färg på glasen och tvätta dom. Men det får bli en annan dag. I kväll sitter jag nersjunken i soffan med en kopp te och slötittar på TV. Det var länge sen sist. Skulle egentligen göra en del saker men det kan vänta!

Tittar in

Bild
Tittar in här och säjer hej. Har inte haft tid att blogga på hela veckan. Jag har haft fullt upp med fönstren och kontorsjobb härhemma. Vi har bokslut nu och det är en hel del att göra färdigt inför det. Nu har jag skördat klart i mina pallkragar. Förutom morötterna som får vara kvar tills de är uppätna.  Blommorna i krukorna har jag rensat bort och köpt ljung som jag satte i stora järnurnan. I blomlådorna bredvid yttertrappen kör jag en budgetvariant - vildljung plockad i skogen tillsammans med enris. Blev helt okay.   Ha ha, jag såg inte att katten stack ner sitt huvud där när jag tog bilden.