Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2014

Helgjobb

Bild
Tyvärr uteblev den soliga varma helgen som SMHI utlovade tidigare i veckan. Inte för att vi haft dåligt väder, men inte blev det som man hade hoppats på. Jag har börjat göra i ordning två fönster på den nyrenoverade gaveln. Kittet var hur lätt som helst att sprätta bort! Färgen likaså. Men virket på gamla fönster är makalöst bra! Trots att färgen suttit i flagor och träet varit blottat så finns inte minsta lilla ruttet någonstans. Sånt virke finns inte idag! Det tar sin lilla tid att skrapa rent alla fönsterbågar på alla sidor, samt tvätta och grundmåla. Jag ska visa senare steg för steg med bilder hur jag brukar göra. Ett par timmar på kontoret har jag också hunnit med. Fått undan lite bokföring och annat. Alltid skönt att ligga i fas där. Nu börjar helgen lida mot sitt slut och en ny arbetsvecka ligger blank framför oss.     Som ni ser är det många timmars jobb kvar på husgaveln...

Såhär blev det...

Bild
Nu är det färdigsnickrat på altanen. Inte helt klart med målningen. Den är bara grundmålad. Den omålade brädan längst ner ska också vara vit och så ska det byggas för från golvet ner till marken så inte plintarna syns. Vi har inte bestämt oss för hur det ska se ut, så det får vänta till våren. En stor terassmarkis är beställd och den sätter vi också upp till våren. Innan det blir vinter kommer vi även att sätta upp ett snörasskydd på taket. Skillnad!!

Ulvö Classic

Bild
I morse åkte vi till Norrfällsviken och därifrån båt ut till Ulvön. Denna helg har det varit Ulvö Classic där. En massa fina veteranbåtar som visade upp sig. De cruisade i hamnen och så kunde man rösta på den man tyckte var vackrast. Eftersom vi var där hela dan gick vi en promenad på ön också, åt pizza på Almagränd och fikade på Café Måsen. En riktigt härlig dag har vi haft. Och på Ulvön var det sol!

Familjens största badfantast!

Vår hund Ella, en tioårig flatcoated retriever är helt galen i att bada! Det bästa hon vet är att springa ut på bryggan och hoppa i. Det kan hon hålla på med alldeles själv även om ingen annan badar. Jag tror det är själva plumset hon gillar bäst. Näst bäst är att rulla sig i sanden, eller lika gärna i nåt mer smutsigt efteråt. Men det gillas inte av matte!

Första rödbetsskörd

Bild
Jag har en pallkrage full med rödbetor. Nu har jag gjort en rejäl gallring och det blev ett knippe skapligt stora betor. Jag kommer att koka dem, skala dem varma och lägga dem i ett ugnsfat. Smula över chevréost och ringla över lite honung.( Tänker prova honungen med en massa olika nötter i som jag köpte på Korfu) Sen är det bara in i ugnen och gratinera lite. MUMS! Detta ska visst vara den sista riktigt varma dagen. En sån lycka att jag har en semesterdag då :) Jag njuter verkligen av att ha en härligt slapp dag. Sitter på altanen och dricker te, vattnar blommor, läser böcker och tidningar och nu ska jag ta en cykeltur till badet och stanna där fram till eftermiddagen. Många dopp kommer det att bli.