Inlägg

Visar inlägg från juni, 2015

Nytt projekt

Bild
Jag har grundmålat 50 meter ribb med vit linoljefärg. Nu väntar jag på att det ska torka så ska jag snickra en grej. Vad det blir får ni se när det är klart!

Barnvakt

Bild
Hallå i sommaren! Man kan ju faktiskt säja så nu :) I går förmiddag hämtade vi lille Pontus. Hans mor och far var ute på möhippa och svensexa. Heela dagen och ända fram till natten skulle han vara hos oss. Så länge har han aldrig varit från sina föräldrar. Paulina ammar ju honom fortfarande och nu skulle han klara sig med enbart tillägg. Det gick jättebra! No problems alls. Vi hade mjölkningen på eftermiddagen också och den tog K. Han som inte mjölkat på tre år!! Lite ringrostigt hade det varit men alla kor blev( förhoppningsvis) mjölkade. Vi tittade in på Lisas loppis i Åsäng och jag köpte en liten söt "keramikkanna". Den är knappt en decimeter hög. Lite otydlig stämpel på undersidan. Tror det står Passini Danmark. Någon därute som vet något om det?   Jag var ute klockan ett i natt för att fota månen som jag trodde gick upp bakom Gälingen. Men den var på väg ner! Hann inte ta många bilder förrän den var borta! Snopet.

Fredagseftermiddag

Bild
Det är SÅ värt att sluta jobbet klockan två på fredagar. Jag ångrar verkligen inte att jag valde bort lite tid för att unna mig det. Livet är för kort för att arbetas bort. Jag tycker om att ha eftermiddagen fri. Helst vill jag inte åka och göra en massa ärenden då,om jag inte måste. Jag vill åka direkt hem och börja "greja" med nåt. I dag har jag klippt gräset och städat ute i förrådet. Vi har ett stort förråd i två våningar. Däruppe är det nästan tomt och därnere står det massor av saker framför dörren. Typ! Vinterdäck, tre cyklar,en spark, gräsklipparen, tomma bränsledunkar, färgburkar, en halv pelletspall, skyfflar, spadar och kartonger med diverse småplock. Fatta hur lätt det är att få ut någonting därifrån. Tex gräsklipparen. Nu är det helt blåst! Har burit upp det som inte används för tillfället.Känner mig hur nöjd som helst. Sedan var jag ute och plockade blommor och fyllde några vaser. Nu kan man verkligen frossa bland blomstren. Det finns ju hur mycket so

Våra älskade husdjur

Bild
Våra husdjur börjar bli till åren. I går blev vår hund, Ella ( Gunways Midsummer Nights Hermia) 11 år!  I morgon blir katten Smilla 14 år! Vår andra katt Gurra är drygt 10 år. Alla tre är fortfarande pigga. och vid god vigör.

Så var vädret återställt till det vanliga igen...

Bild
Efter en solig och varm midsommarhelg har vi nu återfått det gamla vanliga. Grått och regn... Detta är min sista riktiga arbetsvecka. Sen går jag på semester från förskolan i sex veckor! På kontoret jobbar jag en vecka till. Det blir en ofantlig lång ledighet! Känns lite hisnande faktiskt. Det har blivit en hel del tid med Pontus på sistone. Barnvakt på ladugårdstid eftermiddagar. Vem kan väl motstå en sån här goding...Han blev fem månader i går också. Är hellre barnvakt än mjölkar numera. Har kommit ifrån det nästan helt känns det som. Passar på att läsa Holsteinaktuellt när jag är i Åsäng :) Jag har äntligen satt ut pelargonsticklingarna i zinkbaljan. De har stått i för små trånga krukor alldeles för länge. Men det har varit så kallt att ställa ut dom. De är små och bleka i bladen. Jättetråkigt! Planten jag sådde har haft det lika illa. Husarknapparna har fått komma ut i en kruka, men resten blev det inte mycket med. Däremot växer salladen, ruccolan och rädisorna

En dag på havet

Bild
Midsommardagen tillbringade vi på havet. Helt fantastiskt väder! På den senare turen hade vi Fanny med oss. Vi ankrade i lä bakom en ö och så åt vi middag på båten. Superbra att ha kylskåp, spis och diskho. Bara att fixa sin mat! Sen fortsatte turen utmed Rotsidan och så hälsade vi på hos vänner,där vi fick en god paj. När v ivände åter mot hemmahamnen var vattnet alldeles stilla och blankt. Solen hade gått ner och snart skulle den gå upp i gen. Underbara sommarnätter nu! Men om jag ska agera pessimistkonsult så kan jag meddela att från och med i dag vänder det. Nu blir det inte ljusare längre eftersom sommarsolståndet infaller idag.

Midsommar!

Bild
Så kom den äntligen! Sommaren!! På självaste midsommarafton dessutom. Vi firade i vanlig ordning på hembygdsgården i Nordingrå. Kaffe och goda kakor sittande på en filt bakom husknuten är tradition sedan tjugo år tillbaka. Några år har man såklart missat pga ensilagekörning,  En annan tradition är att åka lövat lastbilsflak till just hembygdsgården, sjungande en massa sommarsånger. I år gick vi istället promenad med barnvagn och lilla Pontus, så hans mamma kunde åka flak. Kvällen och halva natten firade vi på en loge i Häggvik tillsammans med en massa vänner. Knytis med mycket god mat och livemusik fram till småtimmarna. Vi fick ju rå om Pontus hela eftermiddan till kvällen eftersom hans föräldrar jobbade. Passande nog har vi vår båt liggande vid kajen precis nedanför logen, så det var bara att krypa till kojs! Nu fortsätter det fina vädret och vi tänker njuta av solen fullt ut! Trevlig fortsatt helg önskar jag mina bloggläsare!

Tummen upp för alla som jobbar med förstaskörden just nu!

Bild
Här åker hackvagnarna med ensilage fram och tillbaka, fram och tillbaka. Man får ju helt klart en flaschback till bondelivet den här tiden. Har vi haft gården kvar skulle jag ha suttit i traktorn nu och "dygnat" ett tag framöver. Vaddå midsommar?! Nu skulle det vara helt otänkbart att gå tillbaka till det livet. Men DÅ var det helt annorlunda. Då brann man för det man gjorde och det var absolut ingen uppoffring att tillbringa midsommarhelgen i traktorn. Det var ju det viktigaste man gjorde på hela året! Att få förstaskörden klar så snabbt som möjligt, för att få ett riktigt bra foder. Jag jobbade till halv fem idag och när jag kom hem satte jag mig på altanen med ett glas rött vin och firade in helgen.( och tittade på traktorerna som åker fram och tillbaka) Två starka killar kom hit och hjälpte oss att lyfta upp vår nya terassmarkis på plats. Den var TUNG! Det blev så fint! Nu har vi "tak" och solskydd över sittplatsen. 

Vackraste psalmen

Bild
Den allra vackraste psalmen alla kategorier! En vänlig grönskas rika dräkt En vänlig grönskas rika dräkt har smyckat dal och ängar. Nu smeker vindens ljumma fläkt de fagra örtesängar. Och solens ljus och lundens sus och vågens sorl bland viden förkunna sommartiden. Sin lycka och sin sommarro de yra fåglar prisa. Ur skogens snår,ur stilla bo framklingar dess visa. En hymn går opp av fröjd och hopp från deras glada kväden, från blommorna och träden. Lyssna gärna på you tube. Sök på erik2goran och en vänlig grönska. Vackra bilder också!

Stenrikt men inte stenkul...

Bild
Jag undrade om jag kunde bidra med något jobb på Gården nu när det är som mest att göra. Gissa vad dom satte mig på? STENPLOCKNING såklart!(Det skulle jag också ha gjort om jag varit dom ) Det är nog det mest träliga man kan göra. Gå runt på åkern och plocka stenar när det är harvat. Det får ju inte vara för stora stenar när man ska så. På de ställen jag var i kväll fanns det miljoner stenar att ta bort. Typ!  Man går och går och bär och bär. Böjer sig upp och ner tills ryggen och benen skriker -Sluta! Men lite nostalgi var det allt ändå... Solen sken och det doftade somrigt av varm jord, björk, och liljenkonvaljer som blommade längst kanterna. Fåglarnas kvitter byttes så småningom om till nattfåglars läten. Ett snabbt litet jobb på kontoret när jag kom hem och en titt här på bloggen. Nu blir det en varm dusch och en kopp te innan det är dags att krypa ner i sängen. Skönt ibland med arbetsdag när man känner i kroppen att man har gjort ett riktigt jobb!

Innehållsrik dag

Bild
Vi tog en tvåtimmars promenad upp till Landsjön på förmiddan.På tillbakavägen hittade vi en fin stig genom skogen. Detta kommer att bli en bra promenadrunda framöver! Vi har hyrt skyliften över helgen. Tanken var att grundmåla husväggen, men såklart regnade det massor i går! I dag har det varit sol och blåst och vi väntade ända till tretiden innan vi satte igång. Väggen måste ju torka först. Medan vi väntade kom Paulina, Charlie och Pontus och fikade. Dom har det inte  heller lätt att få klart med vårbruket. Då är ju husmålning inte så mycket att oja sig över... Vi målade som galningar för att hinna klart innan det blev alltför sent. Då blir det för fuktigt. Men vi lämnade den nedersta biten, Den tar jag från marken i morgoneftermiddag. Nu är det bara två varv kvar.... men det får bli en annan helg. Målning av vindskivor

Regn, storm och morsdag

Bild
Nu har dagarna rusat iväg igen och vi har redan kommit till måndagkväll! I går blev jag tillsagd att sätta mig i bilen och så åkte vi iväg allehopa på en hemlig tur. Bilen stannade vid Bruksgodset i Banafjäl. Där åt vi en supergod tårta på cafeét och tittade på de fina keramiksakerna i krukmakeriets butik. Av mina barn fick jag sedan fina presenter. Två temuggar med tillhörande äggkoppar. De blir prefekta till frukostteet i sommar! Tråkigt att vädret ska vara så dåligt heeela tiden! Jag får nästan panik! Nu är vi inne i juni och det finns inget som säjer att någon värme är på väg än på ett tag. Det får bli en bokförarkväll på kontoret i kväll. Ska försöka hinna undan så mycket det går. OM det nu skulle bli bra väder framöver så tänker jag vara ute och njuta!