Inlägg

Visar inlägg från juli, 2014

Underbara Korfu

, Här har vi slappa, sköna dagar på stranden och ligger i vattnet mest hela tiden. Kvällarna är underbart varma och vi väljer en ny mysig restaurang varje dag. Vi befinner oss just nu på Korfu. Bor i Messongi och har balkongen 30 meter från havet. Vi njuter av den grekiska maten och vinet. Skönt att slippa jobb, disk, tvätt, gräsmatteklipp och fasadskrapning! Hörde att det är medelhavsvärme hemma också. Så bra att det steker på så att vi kan fortsätta bada i varmmvatten när vi kommer hem :) Älskar detta ställe!! Vi är här för andra gången. På samma hotell. Ett litet familjeägt hotell med jättetrevlig personal. Vill man koppla av riktigt så är det här ett bra ställe!

Lite av varje

Bild
Oj vad dåligt med inlägg det var här då... Det har varit fullt upp. Jag har jobbat tors och fre. Nu på en annan förskola inne i Kramfors där det är  sommaröppet. Varmt som sjutton blir det ju på en förskolegård där luften i princip står stilla, men vi fyller plaskpoolerna så barnen kan få svalka sig. Någon möjlighet att åka iväg med barnen någonstans finns inte. Det är alldeles för många barn och få vuxna och så FÅR vi inte sätta barnen i bilar heller. Bara att gilla läget och stanna på gården. I dag har våra vänner från Knutby varit här och hälsat på. Vi åkte ut till Orrviken och solade en stund. Faktiskt varmt i havsvattnet!  En tur till Nordingråfestivalen i Vännersta har också hunnits med. I går kväll var vi där och lyssnade på musik och träffade trevliga människor. Nu ligger vi i soffan och tittar på fotboll. Tycker lite synd om Brasilien som ligger under med 0-2. Men än kan mycket hända. Skönt med ännu en ledig dag i morgon. Vi får se vad vi hittar på då. Kanske blir

Nästan som Medelhavet

Bild
En ledig dag på Rotsidan. Trettio grader varma vindar. Soldis vid horisonten och en doft av salt hav. Trots att vi har så nära till detta underbara ställe är det väldigt få gånger vi har legat och solat på de varma klipporna i juli. Faktiskt nästan aldrig. Då har vi ju flängt runt i traktorerna som mest. Vi drog loss Paulina från gården så hon också skulle koppla av lite. Nu blir det jobb för min del fram till nästa torsdag. DÅ går jag på semester!!!

En semesterdag

Bild
Både Fanny och jag var lediga idag. Bilderna får tala för sig själva. Vi har nära till badplatsen i Grössjön så det blev två badturer dit.Förvånandsvärt riktigt varmt i vattnet!! Säkert över 20 grader!

Invigning av altan

Bild
I dag var vi till stan och köpte lite grejor till altanen. Bla en grill som invigdes i kväll. Någon utemöbel hittade vi inte som kändes bra, så vi bestämde att köra på med den gamla rottingmöbeln i sommar. Köpte nya dynor till den. De andra var fulla med katthår! Två solsängar i trä och röda dynor och två blårandiga solsolar hade vi också med oss hem. Skruvade ihop grillen och åt middag på altanen för första gången i kväll. Superväder, sol och varmt! Svensk sommar när den är som bäst!(o ch det händer inte ofta så det är bäst att njuta av varje minut)

Vårt nya paradis!

Bild
Grabbarna på Byggen har jobbat i ur och skur (mest skur) den här veckan med vårt altanbygge. Nu är den nästan klar! Det blev täckt räcke med liggande panel och golvet är Sibirisk lärk. Så mycket snyggare än tryckimpregnerat! Nu börjar det roliga. Inreda! Har kollat på möbler, men har ännu inte hittat något vi vill ha. Det bör ju passa till husets stil också. Ett par rejäla solsängar ska vi absolut ha. Jag har suttit ute sen jag kom hem från jobbet och kommer att sitta kvar tills solen går ner. Det är rena medelhavsvärmen ikväll! Hääärligt!!!! K går på fyra veckors semester nu. Det har han inte haft sen han gick i skolan! Men firar med att lägga sig sjuk i sängen...

Avelsprat och åska

Bild
Ledig idag också. Det började bra med en kaffekopp i solen ute på trappen, men sen blev det regn och åska. Paulina kom hit en sväng och hade med sig kopärmar och tjurlistor. Vi slog våra kloka avelshuvuden ihop och försökte hitta lämpliga tjurar till de röda korna (SRB)  Inte helt lätt. Besättningen består av ca 25% SRB och det är exteriört bra kor. Är dessutom långlivade och friska och mjölkar hyggligt. Inte vill man då använda tjurar som försämrar dessa egenskaper! Oerhört svårt att hitta tjur som förbättrar de egenskaper vi vill trycka lite extra på. Men tillslut så hittade vi en som ska beställas. Landscape från Semex.  Nån som har erfarenhet av honom?? En röd ko kan vara bra att ha om man vill vila huvudet en smula...

Solnedgång

Bild
Så här såg solnedgången ut i går kväll 22.30 från vårt vardagsrumsfönster. Det kommer att bli perfekt läge för vår blivande altan!