Saffranskransbak a la Ernst!
På hemväg från stan i går kom jag på att jag glömt köpa en saffranskrans! Det finns ju många bagerier i stan. Vi passerade ju en stor matvaruaffär med bla butiksbakat så jag sprang in där. Jodå saffransbröd fanns i olika varianter, men när man lusläser innehållsdeklarationen kryllar det av E:n. Dessutom palmolja, stabiliseringsmedel och konserveringsmedel. Man tar sig för pannan! Varför i allsin dar måste man ha detta i bröd?? Hade ingen lust alls att handla något av de bröden så vi åkte hem utan. När jag rotade runt i kryddlådan i förmiddags hittade jag en påse saffran sen i fjol. Yeah, då bakar jag väl en själv då! (he he som kan sluta precis hur som helst när jag bakar) Googlade och hittade ett recept från ERNST. På bilden såg den hejjarns god ut! Receptet hittar ni här . Såklart och naturligtvis hade vi ingen mandelmassa hemma och jag orkade inte dra i väg till affären bara för det. Men det är ju lätt som en plätt att göra egen. Bara skålla mandel,dra av sk