Äggtoddy hör väl påsken till?


När vi var små drack vi alltid äggtoddy just på påsken.
Vispad äggula och socker i ett glas.
Mummigott!

Det där har liksom fallit i glömska.
Jag började söka på äggtoddyrecept och hittade en massa olika varianter som jag provat lite.


Grundreceptet till två glas är 4 äggulor och 6 msk strösocker som vispas vitt och pösigt.

Vill man ha en alkoholfri toddy blandar man i 2 msk apelsinsaft.

Annars blandar man i 2 msk rom, konjak eller whiskey. Det är en smaksak.

Personligen tycker jag den är godast kall. Vill man ha en varm toddy blandar man i 1 dl varm mjölk eller vatten.
Häll upp i vackra glas, eller koppar.
Garnera med lite rivet apelsinskal.



Buslätt att göra! Och lite tager vad man haver beroende på vad som finns hemma i spritgömmorna.

En annan grej man kan göra är att ställa glasen i frysen och ta fram som dessert.
Servera med hallon!




Kommentarer