Skördetid

Äntligen en dag att få komma hem tidigare!
Såklart har jag lite "nu kommer jag att bli förkyld" känsla i kroppen, så någon fredagspromenad tänker jag inte gå!
Bäst att ta det lite lugnt nu - och dricka honungsvatten.
För sjuk vill jag inte bli!


I stället passar jag på att ta vara på lite grönsaker.
Av gurkorna får det bli pressgurka.
Mina gurkor är korta och lite taggiga.. Som en bladning av slanggurka och västeråsgurka.
Man måste plocka dem innan de blir för stora, annars blir skalet tjockt och lite beskt.

Jättelätt att göra pressgurka!
Skala gurkan och hyvla skivor med osthyveln. Lägg i dom i en skål med ett fat och en tyngd uppepå.
Blanda i hop:
3 krm salt, 2 msk 12% ättika, 1 dl vatten, 2 msk socker, 0,5 krm vitpeppar, 2 msk hackad persilja.
Rör tills sockret har smält. OBS! Ska inte kokas!

Lägg gurkan i en burk och häll över lagen.
Låt stå minst en timme innan servering.
Jättegott till kötträtter!


Bland de maffigaste grödorna som växer ute i trädgården är helt klart skärbönorna!
Jag är så glad att de växer så fint i år.
I fjol grodde inte en enda böna. Det berodde säkert på den kalla sommaren och att jag var så sen att så.
Det är två sorter. En grön böna och en lila.
Klättrar gör dom på två höga armeringsjärnstorn, som K har gjort (han gör på beställning och säljer till de som vill ha)
Såå perfekt till alla klätterväxter!


Jag skördar bönor hela tiden nu!
Plockar när de ser ut som på bilden.
Det växer till nya varje dag och jag delar dom i bitar , förväller och fryser in.
De lila bönorna blir gröna efter förvällning, men de är kul att ha som färgklick därute!


Gott att stoppa ner i grytor och soppor!

Nu ska jag dra en repa med dammsugaren här och byta på sängarna.
Sen kan det få bli helg!
I morgon dundrar två små barnbarn in här. Det blir övernattning och allt!
Blir nog en skojsig helg!

Trevlig fredagskväll på er!!

Kommentarer