En annorlunda middag

Det vi åt till middag i går var kanadagås!!
Och. Det var gott!


En tråkig bild på en kantstött tallrik, men rätten var fantastisk god.

Vi satt och spånade tillsammans med några bybor på en fest i våras om man skulle kunna tillaga kanadagås och äta.
Dagen efter fick vi en skjuten och plockad gås!
"Klumpen" har legat i frysen hela sommaren i väntan på tillagning.
(Googlar man så får man veta att om man lägger en sten i grytan tillsammans med gåsen så är den färdigkokt när stenen är mjuk. Så pass!)

K har tillagat den ungefär som man tillagar en tjälknöl. Lång tid i ugnen på låg värme och sedan liggande i en lag.
Köttet lades sedan i en underbart god gryta med våra rotsaker och sås.

Hur det smakar? Ja inte är det i närheten av kyckling i alla fall. Köttet är mörkt och har mycket smak.
Nästan som älg och har lite viltsmak.
Så visst kan man äta kanadagås!


Kommentarer