Grön tomatmarmelad


                                   Av ett kilo gröna (omogna tomater) har jag nu kokat marmelad.
För första gången kan jag tillägga.

Resultatet blev helt fantastiskt! Det är ju omogna tomater man ska satsa på! Ha,ha.
SÅ gott alltså!

Jag rekommenderar er att testa ifall ni har gröna tomater liggande.



Receptet som ger ca 7 dl marmelad:

500 g gröna tomater
Rivet skal av 1 lime eller 1/2 citron
4 dl syltsocker
lite stött kardemumma eller 1/2 bit stjärnanis (om man vill)

Skölj tomaterna och skär i små bitar.Koka på medelvärme i 15 minuter.
Tillsätt eventuellt kardemumman eller stjärnanisen.
Tillsätt även det rivna citrusskalet.Häll ner sockret, rör om och koka på låg värme i ytterligare 5 minuter.
Häll upp i rena syltburkar, sätt på locken och ställ dem upp och ner.
Förvaras svalt och mörkt. Öppnad burk i kylen.

Jag gjorde dubbel sats, använde kardemumma och citronskal.



Jag tycker att det är den allra godaste marmeladen till ostbrickan.
Och nu när vi provsmakade när den fortfarande var varm på en bit Brieost.... mmmm...himmelskt gott!






Kommentarer