Godaste köttfärssåsen

Det blir inte så många inlägg om mat på den här bloggen.
Den goda maten lagas oftast av K, som verkligen går all in med matlagningskonsten och kan hålla på i timmar med en middagsrätt. Invecklade tidskrävande grejer och snygga uppläggningar.
Jag är lagd åt precis det motsatta hållet.
Snabbt och enkelt är min melodi. Men det kan ju bli gott ändå!






En god Pasta Bolognese sitter aldrig fel. 
Och att använda grädde eller mjölk i köttfärssåsen är big no no för min del.

Enkelt och god är den här såsen:

För ca 4 portioner behöver man.

500-600 g nötfärs, svensk naturligtvis
75 g bacon, strimlad eller i bitar
1 finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 msk smör
salt och peppar
100-150 g tomatpure (nästan en hel tub)
1 dl rött vin
500-600 g krossade tomater
0,5 tsk strösocker (för att framhäva sötman i tomaterna)
(eventuellt 2 tsk köttfond, kan hoppas över)
ett par tsk torkad oregano
en halv näve färsk hackad persilja
en halv näve färska basilikablad
Riven parmesanost (eller västerbottensost som jag hellre använder)

Börja med att fräsa bacon, lök och vitlök i olja/smöret.
Smula ner köttfärsen, tomatpurén, vin, salt och peppar.
Låt detta puttra ca 5 min. 
Tillsätt tomaterna och kryddorna och koka under lock ca 40 min - 1 tim.

Serveras till kokt pasta, gärna färsk tagliatelle.
Strö över rikligt med riven ost!
Mums!



Kommentarer