Bondkakor

Äntligen har jag tagit mig tid till att baka lite.
De bästa av alla kakor.
Bondkakor!

Nu på sommaren tar man ju en kopp kaffe lite nu och då och hur gott är det inte med en liten hembakt kaka som tilltugg. 
Köpeskakor har vi skippat helt och hållet sedan länge.
Man blir ju nästan mörkrädd när man läser innehållsförteckningen. Inget vi vill stoppa i oss i alla fall.




Om jag någon gång bakar något så blir det oftast" bondisar".
Lätt att baka och lätt att få fina.
En inte alldeles självklar sak när det gäller bakning.
Åtminstone för mig.

Så goda att ha till kaffet efter maten.

Jag använder alltid matberedaren. Enklast så. HÄR finns en superbra matberedare till kanonpris just nu!
Först kör jag 1 dl MANDEL så den blir grovhackad. Tömmer ut den och lägger i 200 g SMÖR, 1,5 dl SOCKER, 1 tsk VANILJSOCKER och 2 msk SIRAP + mandeln.
Kör till det blir en smet.
Blandar 1 tsk BIKARBONAT i 4 dl VETEMJÖL. Häller i lite i taget medans jag kör.



Ta upp degen och knåda den noga. Rulla två rullar och lägg på tex en skärbräda.
Har man svårt att rulla pga degen "spricker" så har man knådat för dåligt eller har för mycket mjöl.

Låt rullarna ligga i kylen en stund, skär kakor och grädda i 175 grader ca 8-10 min.
Beroende på hur stora och tjocka man har skurit dom.

Sätt på kaffet. Ta en kaka och njut!

Inlägget innehåller en reklamlänk för Cervera

Kommentarer